Vastuunjakotaulukko

Kuka vastaa lattialämmityksen korjauksesta? Joudunko ostamaan itse uuden lieden hajonneen tilalle?

Vastuunjakotaulukko on tarkoitettu sekä kiinteistöjen vastuuhenkilöille että osakkaille selkeyttämään korjaus- ja kunnossapitovastuukysymyksiä ja ehkäisemään niistä aiheutuvaa kiistelyä ja eripuraisuutta taloyhtiössä. Kun esimerkiksi pesuallas tai ikkuna menee rikki, löytyy Vastuunjakotaulukosta tieto kenelle kuuluu kyseisen kohdan kunnossapitovastuu.

 

Vastuunjakotaulukko edistää myös osakkaiden yhdenvertaisuutta, kun taloyhtiössä huolletaan ja korjataan kaikki ongelmakohdat yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti kaikille osakkaille samansisältöisesti ja saman laajuisesti.

 

Taloyhtiön vastuunjakotaulukko perustuu uuteen asunto-osakeyhtiölakiin (1599/2009) ja erityisesti sen kunnossapitoa käsittelevään 4. lukuun. Vastuunjakotaulukko on laadittu Suomen Kiinteistöliiton juristien ja muiden kiinteistöalan asiantuntijoiden voimin.

 

Astala Isännöinti Oy toimitti jokaiselle osakkeenomistajalle kesällä 2010 Vastuujakotaulukon ja tiedotteen uudesta asunto-osakeyhtiölaista. Vastuujakotaulukko pyydetään säilyttämään aina huoneistossa.

Taloyhtiön vastuunjakotaulukkoa julkaisee Kiinteistöalan Kustannus Oy

Teosta voi tilata

  • verkkokaupasta
  • sähköpostitse osoitteesta kirjamyynti@kiinkust.fi
  • puhelimitse (09) 1667 6532