AJANKOHTAISTA

Vuoden Isännöitsijä ja Vuoden Taloyhtiöteko

mikko-astala-400px
Vuoden Isännöitsijä 2006 Mikko Astala: Luottamus isännöitsijän ja asiakkaan välillä tärkeintä. Vuoden Isännöitsijäksi valittu Mikko Astala uskoo, että isännöintipalvelut ovat voimakkaasti muuttumassa. – Asiakkaat haluavat entistä enemmän ja kattavampaa palvelua, Astala toteaa. Mikko Astala on toiminut isännöitsijänä helsinkiläisessä Isännöitsijätoimisto Aimo Astala Oy:ssä vuodesta 1988 ja saman yrityksen toimitusjohtajana vuodesta 1997 alkaen.

Mikko Astala on kehittänyt perinteistä perheyhtiötä esimerkillisellä tavalla ja panostanut sekä omaan että koko henkilöstön osaamiseen. Hän suorittanut AIT-tutkinnon (ammatti-isännöitsijän tutkinto) ja insinööri-amk tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa suuntautumisvaihtoehtona kiinteistönpitotekniikka. Parhaillaan hän osallistuu isännöitsijöille suunnattuun johtamisen erikoisammattitutkinto -valmennukseen.

Mikko Astalan isän perustaman perheyrityksen toiminta-ajatuksena on tuottaa asiakkaille kaikki kiinteistöjen hallintoon liittyvät palvelut asiakkaan haluamalla tavalla räätälöitynä. Tavoitteena ovat pitkät kump-panuuteen perustuvat asiakassuhteet tasokkaan asumis- ja liiketoimintaympäristön luomiseksi. Yrityksessä on panostettu erityisesti asiakasystävällisten sähköisten palveluiden tuottamiseen unohtamatta ihmisläheistä ja luottamukseen perustuvaa kanssakäymistä asiakkaiden kanssa.

 

– Isännöitsijöiden jäädessä eläkkeelle monet pienet isännöintiyritykset lopettavat toimintansa. Isännöintialan yritykset tulevat tämän vuoksi väistämättä kasvamaan ja muuttumaan rakenteeltaan, Astala visio. Tämä luo uusia paineita isännöintiyritysten johtamiselle: tarvitaan entistä enemmän ammattitaitoa johtamisessa. Muuttuvassa tilanteessa on tärkeää huolehtia myös henkilökunnan kouluttamisesta ja työssä viihtymisestä.

 

Erityisen tärkeänä Mikko Astala pitää kaiken vauhdin ja kehityksen keskellä kuitenkin sitä, että luottamussuhde ja kontakti asiakkaisiin säilyvät.

Vuoden isännöitsijä

 

Vuoden Isännöitsijä on valittu vuodesta 1982 lähtien. Kunnianimityksellä halutaan nostaa esiin laadukasta isännöintiä ja alaa ansiokkaasti kehittäneitä henkilöitä.

 

Vuoden Isännöitsijä julkistettiin valtakunnallisilla Isännöintipäivillä 14.9.2006 Turussa. Isännöintipäiville osallistui parisataa isännöitsijää ja parisataa muuta kiinteistöalan ammattilaista. Isännöintialan valtakunnalliset vuosipäivät järjestettiin 34. kerran.

kaisa-astala-2
Vuoden Taloyhtiöteko 2006: As Oy Isonevantie 17 ja Kaisa Astala. Kaisa Astalan isännöimälle As Oy Isonevantie 17:sta myönnettiin vuoden 2006 taloyhtiöteko-maininta, jonka myöntävät alan vaikuttavimmat organisaatiot kuten Uudenmaan Asuntokiinteistöyhdistys, Kiinteistöalan Koulutus, Kiinteistöalan Kustannus ja Suomen Kiinteistölehti.

Alla on ko. asian lehdistotiedote:

 

As Oy Isonnevantie (Isonnevantie 17, 03200 Helsinki) on vuonna 1960 valmistunut 17 huoneiston taloyhtiö, joka käynnisti vuonna 2003 pohdiskelun lvi-järjestelmien uusimisesta putkivuotojen ym. ongelmien ilmaannuttua.

 

Remontti toteutettiin esimerkillisessä laajuudessa, jotta kaikki ongelmat saataisiin kerralla ratkaistua lvi:n ja sähkön osalta. Remontti maksoi 28000 euroa/huoneisto. Talossa putkistojen ja kalusteiden uusinnan lisäksi tehtiin ilmanvaihtoremontti, joka toteutuu tässä laajuudessa harvoin. Talossa oli painovoimainen ilmanvaihto rakennusainekanavineen ja ilmanvaihto uusittiin kokonaan. Tämä mahdollisti myös lisäilmanvaihdon saamisen tarvittaessa. Sähköpuolella toteutettiin järjestelmän nykyaikaistus ja yleiskaapeloinnin toteutus, jotta voidaan vastata laajakaista-, digitv- ja turvallisuustarpeisiin.

Palkinto

 

1.500 euron rahapalkinto, tunnustuskirja ja seinälaatta vuoden 2006 taloyhtiötekona.